גולשים כרגע באתר
‏שבת ‏18 ‏נובמבר ‏2017
הפוך לדף הבית   הוסף למועדפים
משחק הממלכה | פורומים | חדרי משחק | ממלכות אישיות | אוצרות הממלכה | משחקי תפקידים | ממלכות עתיקות | ראשי
צור קשר לוח יד שנייה   חברים באתר   בלוגים   אודות ממלכות   הרשמה   כניסה לחברים
 
צאט הממלכה קוביות משחק - זריקת קוביות פעילויות - משחק הממלכה הודעות פרטיות - חברים פורומים - הודעות אחרונות כרטיס אישי מה חדש באתר?
שלום [אורח] התחבר
 
פרופיל
snowflake
שלח הודעה
בלוגים אחרונים
כותרת בלוג
 

קהילות - משחקי תפקידים > כללי

ספר המתכונים של snowflake


3/13/2007
ספר מתכונים בנוסח ימי הביניים (וקצת גם לא כ"כ קשור)....
דירוג מאמר
צפיות: 6846
 
 
ביצים ממולאות (Gehalbirte ayer )

תקופה: אוסטריה, 1451
 
רכיבים:
ביצים קשות
פטרוזיליה טריה קצוצה
תבליניםכגון בזיליקום, תימין וכו' או מתוקים כגון ג'ינג'ר, קינמון, אגוז מוסקט, סוכר וכו' ( אפשר להכין תערובת תבלינים כרצונך אך צריך לקחת בחשבון את הפטרוזיליה....)
מלח ופלפל
ביצה לא מבושלת
חמאה
אופציונלי- בלילה: קמח, ביצים או חלב וקמצוץ מלח
 
אופן ההכנה:
חוצים את הביצים לאורך, מוציאים את החלמונים ומניחים את החלבונים בצד.
בקערה מועכים את החלמונים ומוסיפים להם פטרוזיליה, את תערובת התבלינים ומלח ופלפל.
מוסיפים ביצה לא מבושלת עד שמתקבלת עיסה לחה.
ממלאים את החורים שנותרו בחלבונים בעיסה שהתקבלה.
אופציה א'- ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הביצים כשהמילוי פונה כלפי מעלה, עד שהתחתיות משחימות.
הופכים בעדינות ומטגנים את הצד השני עד להשחמה קלה.
מוציאים מן המחבת ומגישים.
אופציה ב'- מכינים בלילה מהקמח, הביצים או החלב והמלח. מכסים כל חצי ביצה ממולאת בבלילה ומטגנים בחמאה עד שהבלילה מבושלת לגמרי ומושחמת מעט.
 
בתיאבון
 
 
 
קרפים לבנים (Blaunche escrepes ):

תקופה: אגליה, המאה ה- 13.
 
רכיבים:
קמח לבן
חלבונים
יין לבן
קמצוץ מלח
שומן (שמן או חמאה)
סוכר
 
אופן ההכנה:
 
מקציפים את החלבונים ומוסיפים קמח עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
מוסיפים לעיסה יין לבן עד שהעיסה נהיית מספיק נוזלית להכנת חביתיות.
מוסיפים קמצוץ מלח.
במתכון המקורי מתבקשים להשתמש בכלי מיוחד דמוי משפך (קערה עם חור בתחתית ששולטים בו עם האצבעות), אך ניתן להשתמש בכל
כלי אחר. מחממים את השומן במחבת ויוצקים לתוכו את הנוזל קצת כל פעם ליצירת חביתיות. ניתן להוסיף שומן למחבת במידת הצורך.
מטגנים את החביתיות משני הצדדים ומקפידים להשאיר את פני השטח כמה שיותר בהיר (לא שרוף...)
מפזרים עליהם סוכר.
לרוב החביתיות היו מוגשות לצד כדורי בשר לבן וביצים.
 
בתיאבון
 
 
 
פאי בשר ועשבי תיבול מהתקופה הצלבנית

מבחינה קולינרית הצלבנים למדו הרבה מהמוסלמים שגרו בארץ, בעיקר בכל הנוגע לעשבים ותבלינים. הנה מתכון נחמד מהתקופה שהפראנקים למדו לבשל....

בצק:
3 כוסות קמח
2 ביצים
כפית מלח
1/2 כוס מים
לשים את כל החומרים לבצק אחיד (אם יש צורך אפשר להוסיף מים או קמח...) מכסים ושמים במקרר.

מלית:
1/3 כוס שמן זית (אפשר להפחית מהכמות, זה רק לטיגון)
3 שיני שום קצוצות
2 בצלים קצוצים
קילו בשר טחון (בקר, כבש או צייד.....)
כוס תערובת עשבי תיבול (רצוי כמובן טרי): פטרוזיליה, רוזמרין, מרווה, זעתר
כוס יין אדום יבש
מלח, פלפל
3 ביצים
 
אופן ההכנה:

מטגנים את השום והבצל עד שהם משחימים מעט, מוסיפים את הבשר ומטגנים. מוסיפים את עשבי התיבול והיין ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם. מוציאים מהסיר, מקררים מעט ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצים.
מרדדים 2/3 מהבצק לעלה גדול בעובי חצי ס"מ, ומרפדים איתו תבנית עגולה (גם את הדפנות). שמים עליו את המילוי הקר.
את הבצק הנותר מרדדים לעיגול ושמים על המילוי. מהדקים את המכסה לשולי הבצק בדפנות וחותכים את השוליים המיותרים (אפשר להשתמש בהן לקישוט)
חשוב לעשות חריצים בבצק כדי שהאדים ייצאו.
אופים בחום בינוני כ 45 דקות.

בתיאבון
 
 
נזיד :

המשתה היה ארוע מרכזי באורח החיים האריסטוקרטי באותה תקופה ואחת המנות המרכזיות שהוגשה היא הנזיד, (כיום זה נקרא תבשיל קדירה) הינה מתכון לא קשה להכנה של קדירת בקר ביין:

חומרים ל-8 מנות:
1.5 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
1 בקבוק יין אדום יבש
שמן זית לטיגון
5 גזרים קטנים חצויים לאורך
8 בצלים קטנים חצויים
2 גבעולי כרישה פרוסים גס
2 שורשי פטרוזיליה חצויים לאורך
1 ראש שום חצוי לרוחב
מלח ופלפל שחור טחון טרי
בוקה גרני (צרור תימין קטן קשור עם 2 עלי דפנה ו-2 גבעולי רוזמרין)
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 כוס ציר בקר

אופן ההכנה:
1. משרים את הבקר ביין במשך לילה לפחות. מסננים (שומרים את היין) ומייבשים את הבקר.

2. מחממים מחבת גדולה וכבדה עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר ב-3-2 מחזורים, כך שישחימו מכל הצדדים. מעבירים לסיר.

3. מוסיפים שמן למחבת ומטגנים את ירקות השורש. מתבלים במלח ופלפל.

4. מעבירים את ירקות השורש לסיר עם נתחי הבקר, ומוסיפים תבלינים ועשבי תיבול.

5. יוצקים מעל את היין של ההשריה וציר ומביאים לרתיחה.
מבשלים ברתיחה עדינה חצי שעה, מנמיכים את הלהבה או מעבירים לתנור בחום בינוני­-נמוך ומבשלים עוד שעתיים עד שהבשר רך מאוד והרוטב מסמיך.
בתיאבון
 
 
לחם בצל עם שמן זית

ידוע שבימי הביניים האוכל העיקרי היה לחם - הינה מתכון נחמד וקל להכנה :

מצרכים:
1/4 כוס שמן
4 בצלים קצוצים
1 שקית שמרית
6 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
3/4 1 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו.
מעבירים את הבצלים לקערה ומוסיפים את כל חומרי הבצק חוץ מהמים.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
מתפיחים בקערה מכוסה.
לשים שוב ומתפיחים שוב.
יוצרים כיכר עגולה.
אופים בתנור בחום בינוני 40 דקות.
 
בתיאבון
 
 
 

פיצה סיציליאנית:

 

מאכלים רבים המזוהים עם הבישול האיטלקי, התפתחו באיטליה בשלהי ימי הביניים. הפיצה הייתה התשובה האיטלקית לפאי והוגשה במגוון רב של ציפויים על פיצות החל מציפויים מתוקים (פירות או מרציפן) ועד ציפויי בשר ודגים.

 

 

 

לבצק:

30 גרם שמרים
1/2 כפית סוכר
1 1/4 כוס מים (350 מ"ל)
500 גרם קמח
1/2 כפית מלח

 

מערבבים את השמרים, הקמח והסוכר ומוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק לאט לאט ומוסיפים את המלח. יוצרים כדורים מהבצק ומכסים במגבת לחה עד שהם מכפילים את נפחם. אח"כ לשים שוב את הבצק, יוצרים כדורים בגודל כדורי טניס, מכסים אותם ומכניסים למקרר לשעתיים.

 

לרוטב:

300 גרם עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

כפית אורגנו

כפית בזיליקום קצוץ

מלח ופלפל

 

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד.

 

חומרים לקישוט:

פלפל אדום

פלפל ירוק

פטריות טריות

100 גר' גבינת מוצרלה

50 גר' גבינת פרמזן מגוררת

 

הרכבת הפיצה:

מרדדים כדור בצק אחד לעובי הרצוי ומורחים עליו רוטב. פורסים את הירקות ומסדרים אותם על גבי הרוטב.

מפזרים מלמעלה את הגבינות.

אופים את הפיצה כ 15 דק' בחום של 250 מעלות.

 

חשוב: לחמם את התבנית לפני שמניחים עליה את הפיצה.


בהצלחה ובתאבון!!!

 
 
 
 

 
 
דרג את המאמר  דירוג מאמר
תוכן דירוג תאריך שם
 
סתם משעמם ולא קשור!!! ‏25/‏08/‏2008 הנקוק
 
דווקא מאוד קשור. ‏08/‏10/‏2008 Demian
 
אחלה רעיון! אני אוהב בהחלט ‏13/‏10/‏2008 Dream
 
נחמד מאוד ‏02/‏10/‏2009 קרמון כור רגל הצילו
 
הוסף תגובה   |   שלח לחבר תגובות גולשים
למאמר זה התפרסמו 3 תגובות
 
‏01/‏08/‏2007 00:27  מאת: Dream
אהבתי רעיון יפה! :)
מאיפה אספת את המתכונים?

אני אישית אוהב לבשל (ומה שאני יודע לעשות, אני גאה לומר שאני עושה טוב :->).
נראה לי שאני גונב לך את הפאי בשר והנזיד :->
‏25/‏08/‏2008 15:20  מאת: הנקוק
שיעמום טוטלי!!!!
סתם משעמם בלי להעליב אבל זה ממש לא קשור וגם ממש משעמם
זה מעניין רק את מי שאוהב לבשל ולא נכנסים למשחק בשבים מתכונים!!!
‏08/‏10/‏2008 03:02  מאת: Demian
Fun AND educational!
אם להתעלם לשנייה מהנקוק שמשוכנע שהאתר נבנה אך ורק למשחק - יש פה ספר מתכונים לא רע עם ייחוסים להסטוריה - בהחלט ראוי לאתר ואפילו מכיל מתכונים שמישים ולגיטימיים.
למי שלא זוכר או לא יודע, לפני זמן רב יחסית פורסמה כתבה על מנהגי אכילה בימה"ב - שווה קריאה.
http://www.realms.co.il/PageDisplay.asp?Artnum=95
 
ראשי | אודותינו | כניסה לחברים | הרשמה | תקנון אתר | צור קשר
סרטים | זכויות רפואיות